Home  |  Contact


Overzichten via API's

 

Met het API-platform van een Aerohive wifi-netwerk kunt u de gegevens uit het wifi-netwerk integreren in uw bedrijfssoftware en werkprocessen. Het platform biedt gegevens over het wifi-gebruik, locaties van devices en identificiert gebruikers.

De API's voor monitoring kunnen alle netwerkapparatuur als access points, switches en routers, als ook devices van gebruikers monitoren.  De locatie API's kunnen zichtbaar maken waar devices zich bevinden en de informatie weer delen met andere devices. Op deze manier is te controleren of iemand of iets in een bepaalde ruimte is. Ook kan een device bij het binnenkomen van een bepaalde ruimte gegevens toegestuurd krijgen en is er een overzicht van waar iemand of iets geweest is de afgelopen periode. De identiteits-API's geven de mogelijkheid om allerlei informatie te verkrijgen over het profiel, de beveiliging en aanverwante zaken van devices.

 

 

 

De API's worden in steeds meer branches toegepast. Een early adaptor is de retail. Een winkelbedrijf kan bijvoorbeeld zien bij welke schappen de klanten het langst blijven staan. Ook kan de klant een aanbieding op zijn smart phone krijgen op het moment dat hij een bepaalde afdeling binnenstapt. Door het gedrag van klanten te volgen, kunt u beter tegemoet komen aan de wensen van uw klanten. Medewerkers kunnen hierbij anders benaderd worden door het wifi-netwerk als klanten.

Organisaties die Aerohive gebruiken voor hun netwerkoplossing kunnen zelf API's schrijven. Daarnaast bestaat er een groot netwerk van partners die API's specifiek voor uw situatie kunnen ontwikkelen. Op het platform voor de Aerohive API-ontwikkelaars vindt uw IT-afdeling of de partij die u inhuurt voor de ontwikkeling van de API veel documentatie en voorbeelden. Aerohive stelt ook algemene API's beschikbaar om functies te kunnen demonstreren. Deze API's kunnen verder ontwikkeld worden om aan specifieke functionele wensen te voldoen.